Een genot om te lezen!
– Marty Hermsen

Een boek dat (bijna) leest als een thriller.
– Silas, partner van kerken

Nu hou je nóg meer van Weesp!
– Tamar de vries

Prachtig boek. Een aanrader, ook voor niet-Weespers.
– Joop van Dort

Een genot om te lezen!
– Marty Hermsen

Een boek dat (bijna) leest als een thriller.
– Silas, partner van kerken

Nu hou je nóg meer van Weesp!
– Tamar de Vries

Prachtig boek. Een aanrader, ook voor niet-Weespers.
– Joop van Dort

Gelukkig. Het is goed gekomen. Maar daar zag het lang niet naar uit. Nadat de Laurentiuskerk in Weesp door de kerkgangers was verlaten, begon een spannende periode waarin het voortbestaan van het ruim 100 jaar oude gebouw ernstig werd bedreigd.

In het rijk geïllustreerde boek Van de kerk naar de kroeg  vertelt André Verheul het meeslepende verhaal van deze periode vol tegenslagen. En hoe de afgedankte kerk uiteindelijk toch op schitterende wijze tot café, brouwerij, jeneverstokerij en yogaschool werd omgebouwd – en een torenhoge hotelsuite kreeg.

Lees wat er gebeurde van de laatste mis in 2014 tot het eerste biertje in 2020. Met vele plaatselijk bekenden in de hoofdrol. Huiver bij de herbeleving van de dramatische torenbrand, geniet opnieuw van de glorieuze terugkeer van ‘het baken van Weesp’ en maak kennis met de openhartige nieuwe eigenaar, Cees van Vliet. Wat dreef hem?

Van de kerk naar de kroeg  is een boeiende tocht langs vele weetjes en feiten uit het rijke verleden van Weesp. Een uniek tijdsbeeld van een trotse stad. Over een gebouw met vele verhalen.

Een must read voor elke Weesper, katholiek of niet.

Een must read voor elke Weesper, katholiek of niet

240 pagina’s | rijk geïllustreerd | € 19,90

Laten bezorgen als brievenbuspakketje:

Zelf kopen in Weesp:

Boekhandel Pezzi Pazzi, Slijkstraat 46
Wispe Bierwinkel, Herengracht 16A
Yoga Today, Blomstraat 36
Hotel Hart van Weesp, Herengracht 35
Museum Weesp, Nieuwstraat 41
Molen De Vriendschap, Utrechtseweg 11

gesigneerd exemplaar

Gesigneerd exemplaar

Een gesigneerd exemplaar en/of een persoonlijke boodschap? Geen probleem!
Stuur via onderstaande knop een e-mail met de boodschap die ik voor je in het boek ga zetten. Vergeet je naam en telefoonnummer niet, dan neem ik contact met je op hoe we dat gaan regelen. Doen!

André met Boek

Eén boek, vele verhalen

Bier en jenever

Bierbrouwers en jeneverstokers brachten Weesp grote welvaart. Nu keren ze terug. Lees over hun boeiende historie uit de Weesper Gouden Eeuw. En ontmoet hun opvolgers van nu.

De toren

Huiver bij de herbeleving van de dramatische torenbrand. Geniet opnieuw van de terugkeer van 'het baken'. En klim mee naar de gloednieuwe hotelsuite in de oude klokkentoren.

Om shanti

Het is zondagochtend. Van alle kanten lopen er weer mensen naar de kerk. Niet met een psalmenboek, maar met een yogamat onder hun arm (en niet alleen op zondag). Of: hoe de droom van een ambitieuze yogini werkelijkheid werd.

De symbolen

Wat is het geheim van de rozenkrans? Is dat een Braustern? Welke verhaal vertelt de reiger? En wie was Laurentius? Wie het boek leest, ontdekt alle verborgen tekens.

Het gekrakeel

Elkaar tegensprekende deskundigen, vasthoudende critici, afgunst, eigenbelang, roddel en achterklap. Over de lege Laurentiuskerk had iedereen een mening. Wie en wat doorbrak de impasse?

De doorzetter

Oeverloze discussies, brand, bezwaren, coronacrisis en afscheid van een dierbare vriend. Cees van Vliet gaf niet op. In het boek Van de kerk naar de kroeg vertelt hij openhartig over wat hem dreef bij de transformatie van de Laurentiuskerk.

En nog veel meer...

Laten bezorgen als brievenbuspakketje:

Zelf kopen in Weesp:

Boekhandel Pezzi Pazzi, Slijkstraat 46
Wispe Bierwinkel, Herengracht 16A
Yoga Today, Blomstraat 36
Hotel Hart van Weesp, Herengracht 35
Museum Weesp, Nieuwstraat 41
Molen De Vriendschap, Utrechtseweg 11A

Over het boek

Met de Laurentiuskerk in Weesp gebeurde zo veel, daar kon je wel een boek over schrijven. Nou, dat heb ik gedaan: Van de kerk naar de kroeg.

Voor het WeesperNieuws volgde ik ontwikkelingen rond de kerk vanaf 2014 op de voet. Ik treurde na de torenbrand in 2016 toen het gebouw in zijn meest deplorabele staat verkeerde, daarna was ik gelukkig ook getuige van de wederopstanding. 

Voor het boek heb ik ruimschoots kunnen putten uit de aantekeningen, de artikelen, de interviews en de reportages die ik maakte. Daarnaast dook ik nog dieper in de archieven, interviewde ik hoofdrolspelers opnieuw voor een retrospectief en bleef ik ter kerke gaan om te zien hoe de verlaten Laurentius langzaam transformeerde tot café, brouwerij, jeneverstokerij, yogaschool, hotelsuite en nog veel meer. 

Het resultaat is een boek met vele verhalen. Over de Laurentiuskerk: van de laatste mis tot het eerste biertje. Maar ook over heden en verleden, de Weespers en hun stad.